Wat Je Moet Weten Over Linkbuilding Als Seo Tool - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Published Mar 08, 22
7 min read

Linkbuilding: Een Sterk En Natuurlijk Linkprofiel Met - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Ranking Booster - Linkbuilding Specialist

Brugstraat 5/b18, 2060 Antwerpen
Linkbuilding Uitbesteden

Naast linkbuilding via de sites van derden is linkbuilding binnen je eigen website ook aan te raden. verwijzen naar een andere pagina binnen je eigen website. Wanneer je dit strategisch toepast ontstaat er een linkstructuur die Google begrijpt. Bovendien zorgt het voor een betere gebruiksvriendelijkheid voor je website bezoekers. Een ander voorbeeld van interne links zijn , deze verwijzen naar andere content op dezelfde webpagina.

Voordat we ingaan op hoe je een succes kunt maken van jouw linkbuildingstrategie, willen we je eerst vertellen wat linkbuilding nu eigenlijk is. Wikipedia hanteert de volgende omschrijving:Dat is nogal een wollige omschrijving, vind je niet? Wij vertellen onze klanten daarom altijd dit: linkbuilding betekent dat andere websites die een link opnemen naar hun webpagina gezien worden als een soort ‘stem’ op de inhoud van die pagina.

Beste Linkbuilding Do's And Dont’s - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Dit is belangrijk voor SEO, of zoekmachineoptimalisatie, omdat Google het aantal ‘stemmen’ op een website telt en deze meeneemt in de beoordeling van de relevantie van jouw pagina. Door meer websites naar jouw website te laten linken, kun je jouw website beter vindbaar maken. Toch draagt niet iedere ‘stem’ of backlink écht bij aan een betere vindbaarheid, maar daar gaan we later in dit artikel dieper op in.

Vaak krijgen we de vraag of backlinks kopen zinvol is of niet. Daarop is ons antwoord, net als bij vele vragen over SEO: dat hangt er vanaf. Het hangt dan voornamelijk af van de kwaliteit van de backlink. Is de website waar je de backlink in kunt kopen van hoogwaardige kwaliteit? Dan is het zeker zinvol om een backlink te laten plaatsen op deze website! In deze blog leggen we uit hoe je zo’n kwalitatieve backlink herkent.

Backlinks: Onmisbaar Voor Elke Succesvolle Website - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Dan weet jij of het interessant is om backlinks in te kopen voor jouw website. Wat zijn backlinks? Backlinks zijn verwijzingen door middel van een hyperlink van website A naar website B. Google, en natuurlijk ook andere zoekmachines, ziet zo’n linkverwijzing als een aanbeveling van website A naar website B. backlinks kopen.

Het opbouwen van autoriteit door middel van backlinks is dan ook een van de drie SEO-pijlers die je website helpen om hoger te ranken in de zoekmachine (de andere twee zijn technische SEO en goede content) (link building). Er is verschil qua waarde die verschillende websites meegeven. Als je bijvoorbeeld een backlink hebt van Wikipedia krijg je een stuk meer waarde mee dan als je een backlink hebt van (helaas 😉).

Kwalitatieve Linkbuilding Uitbesteden - Hoe? - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Dit kan vaak alleen tegen betaling of doordat ze je content zó goed vinden, dat ze er gratis naar willen verwijzen. Helaas is dit laatste punt voor de meeste mkb’ers niet mogelijk. Ook voor grote bedrijven wordt dit als behoorlijk lastig ervaren. Daarom wordt er vaak voor de eerste optie gekozen: betalen.

Maar Google is niet in staat om te achterhalen of er een transactie heeft plaatsgevonden bij het plaatsen van de backlink, of dat je content simpelweg zó waardevol is dat deze voor niets is gedeeld. Natuurlijk wil Google dat je backlinks verdient door het maken van supergoede content, maar in de praktijk is dit vaak niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat je als mkb’er of zzp’er je gewoon met je eigen vak wilt bezighouden.

Linkbuilding - Verbeter De Autoriteit Van Jouw Site - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Outdoor Fitness - Power Racks - Krachtapparatuur - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasRegels Voor Sportscholen En Sportwedstrijden Tijdens Corona - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Een doordachte linkbuildingstrategie is dan ook de basis voor alle linkbuildingactiviteiten. Hierbij is het onder andere belangrijk dat je geen spamlinks plaatst of ontvangt en dat je niet in een relatief korte tijd honderden backlinks gaat plaatsen. Linkbuilding uitbesteden aan een partij die er verstand van heeft, is dan vaak ook een slimme keuze.

Stel jezelf de volgende vragen bij het bepalen van de kwaliteit van de website: Heeft de website een aanzienlijke hoeveelheid inkomend organisch verkeer? Rankt de website op genoeg relevante zoektermen in Google? Heeft de website een natuurlijk linkprofiel? (Daarmee bedoelen we: als het er duimendik bovenop ligt dat alle backlinks ingekocht zijn, dan is het linkprofiel niet natuurlijk.

Uw Linkbuilding Artikelen Uitbesteden - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Wij gebruiken hiervoor Ahrefs en Majestic, eventueel kun je ook Semrush en/of Moz gebruiken. Daarnaast is het artikel waar je de backlink in gaat plaatsen ook van groot belang. Een artikel die relevant is aan de website waar je deze op plaatst en met je eigen website, zal ook meer waarde meegeven.

Een website die 100. 000 bezoekers per maand krijgt met een domain rating van 80 kan een stuk meer euro’s vragen voor de backlink, dan een website met 5000 bezoekers en een domain rating van 30. Daarom is het goed om verschillende websites en de prijzen te vergelijken voordat je met een website in zee gaat.

Linkbuilding België - Wij Zorgen Voor Kwalitatieve Backlinks - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Buiten Trainen - All Inn Fitness & Health - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasFitnesstoestellen Kopen & Fitnessartikelen Voor Thuis - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook. Resultaten van kwalitatieve backlinks inkopen Voor verschillende klanten kopen wij backlinks in, zoals we samen met hen hebben bepaald in de SEO-strategie. Hieronder lichten we een paar veelzeggende resultaten uit. Voor deze (anonieme) klanten zijn we, naast linkbuilding, ook bezig met de andere aspecten van SEO.

Bij de meeste klanten zijn we later begonnen met het inkopen van backlinks, dan met andere SEO-werkzaamheden. Op de verticale as zie je de posities in Google. Elk gekleurde lijntje in de grafiek staat gelijk aan één URL van de website van de klant. De blauwe pijlen geven aan wanneer we zijn begonnen (of gestopt) met het kopen van backlinks.

Kwalitatieve Linkbuilding: Wat Je Wel En Niet Moet Doen - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Klant A De eerste pijl laat zien wanneer we begonnen zijn met het inkopen van backlinks en de tweede pijl geeft aan wanneer we gestopt zijn. Het valt op dat Google de pagina al snel minder waarde mee geeft, zodra we stopten met het inkopen van backlinks. Dit is natuurlijk ook te wijten aan het feit dat concurrenten niet stilzitten en ook met hun SEO bezig zijn.

De conclusie die we hieruit kunnen halen is dat het kopen van backlinks voor een sterkere positie zorgt. Zoekvolume zoekterm 2: 40 Concurrentie zoekterm 2 (volgens Ahrefs): 24 Ook hier laat de eerste pijl zien wanneer we begonnen zijn met het kopen van backlinks en de tweede wanneer we gestopt zijn (seo optimalisatie).

Hoger In Google Met Linkbuilding - Creëer Relevante Backlinks - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Bootcamp, Booty Camp, Outdoor Fitness En Bokstraining - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasBuiten Sporten Belgie - Heerlijk Trainen In De Buitenlucht - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Uiteindelijk hebben we deze positie wel weer terug kunnen pakken door extra tijd te stoppen in on-page optimalisatie en backlinks van SEO-blogs. Klant B Zoekvolume: 2900 Concurrentie (volgens Ahrefs): 33 Het belang van het ranken op deze zoekterm was hoog voor deze klant. Dit is de belangrijkste zoekterm in de branche en het gaat om producten vanaf €5.

Wat Mag Nu Wel Met Buiten Sporten En Wat Mag Niet? - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasOutdoor Fitness: Een Nieuwe Trend? - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Zoals goed te zien is, was er al een lange tijd moeite om überhaupt in de top 10 te ranken. Op dit moment staan we op positie 1 na een flinke stijging, door onder andere het kopen van backlinks. Klant C Zoekvolume: 12 (linkbuilding). 100 Concurrentie (volgens Ahrefs): 41 Bij deze klant zijn we meteen vanaf de start begonnen met het inkopen van backlinks.

Bovenaan In Google Wij Geven 10 Tips - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

De concurrentie is hoog en zonder backlinks kopen zouden deze mooie resultaten niet mogelijk zijn: we zijn in 4 maanden gestegen van positie 8 naar 3. Klant D Zoekvolume: 14. 800 Concurrentie (volgens Ahrefs): 58 Deze zoekterm is de belangrijkste voor deze klant door het hoge zoekvolume per maand plus het feit dat de zoekopdracht precies omvat wat zij verkopen.