Wat Is Linkbuilding? Hoe Vind Je De Beste Links Voor Jouw Site - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Published Mar 05, 22
7 min read

Linkbuilding België - Wij Zorgen Voor Kwalitatieve Backlinks - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Ranking Booster - Linkbuilding Specialist

Brugstraat 5/b18, 2060 Antwerpen
Linkbuilding Uitbesteden

Wanneer je een backlink laat plaatsen op de website van een groot interieurplatform (zoals ELLE Decoration) dan koop je content in. Jouw artikel wordt dan gepubliceerd tegen een bepaald bedrag. Dit kan o. a. in de vorm van branded content of een advertentie. User generated content, User generated content (UGC) is content die wordt gemaakt door jouw klanten of publiek.

Dit is hele waardevolle content omdat je hier niet voor hoeft te betalen en toch een kwalitatieve backlink cadeau krijgt. In het voorbeeld van de webshop voor gietvloeren, geef je misschien een gietvloer in de badkamer weg met een winactie in ruil voor een review, social media exposure of een gastblog.

Ontdek Gratis Buiten Sport & Fitness - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasSportschool Dicht? Dan Maar Buiten Zweten (In Een Tent) - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Door middel van een target=blank tag, zorg je ervoor dat wanneer een gebruiker op de backlink klikt, deze automatisch wordt geopend in een nieuw tabblad. Hierdoor verdwijnen ze niet zomaar van jouw website. No, Referrer, De No, Referrer tag werkt net als de No, Opener tag beschermend. Deze voorkomt dat de verwijzende informatie wordt overgedragen op de backlink van de derde partij.

Linkbuilding Uitbesteden Voor Effectieve Seo - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Fitnesstoestellen Kopen & Fitnessartikelen Voor Thuis - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasBuiten Fitness En Fitness - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Dit zijn zogeheten anchorteksten. Een veelgemaakte fout bij webpagina’s is het gebruiken van irrelevante anchorteksten, zoals ‘klik hier’ en ‘lees hier’. Google denkt dan dat de pagina waar je naar verwijst gaat over ‘klik hier’ en dat is in de meeste gevallen niet waar. Sinds een Google Penguin-update in 2012 wordt het ontmoedigt om de zoekwoorden waarop je hoog op wilt ranken als anchortekst te maken.

Er zijn verschillende soorten anchorteksten. Om je duidelijkheid te geven, nemen we dit artikel als voorbeeld, zie hieronder: Google waardeert het wanneer er veel deep-page links in jouw linkprofiel staan. Iets wat samenhangt met relevantie. Hoe specifieker het zoekwoord, des te beter een deeplink is naar een relevante pagina. Voor Google is dit een seintje dat jij veel waardevolle en relevante informatie op je website hebt staan, waardoor je uiteindelijk hoger kunt ranken in de SERP.

De websites die het best ranken in Google hebben vaak veel backlinks uit hetzelfde land. Is het dan heel erg om backlinks te hebben uit het buitenland? Niet per se. Al is de kans dan natuurlijk wel groter dat de backlink minder relevant is. Wanneer een buitenlandse interieurwebsite een backlink plaatst naar jouw webshop voor gietvloeren, is er nog geen reden tot paniek.

Professionele Linkbuilding Bureau - Hoe Pak Je Link Building Het Beste Aan? - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Wanneer een buitenlandse website die helemaal niet thuis is in de interieurwereld linkt naar jouw website, is dit schadelijker voor je positie in Google. Het is daarom goed om te onthouden dat hoe meer backlinks je hebt vanuit buitenlandse websites, hoe verdachter Google jouw gedrag vindt. Voor je linkprofiel is het belangrijk dat de spreiding van het aantal verwijzende IP-adressen maximaal is.

Stel je eens voor dat 25 van jouw backlinks via verschillende domeinen, maar wel via hetzelfde IP-adres komen. Dat kan niet kloppen, denkt Google. De zoekmachine vermoedt dat jij bezig bent met Black Hat-praktijken en kan je daarvoor straffen. Je hebt met alle bovenstaande factoren rekening gehouden en je linkprofiel staat inmiddels als een huis.

Deze gebroken links staan op pagina’s van derden en geven een 404-foutmelding – en daar wordt geen ondernemer blij van. Het actief opsporen van deze broken links, wordt broken linkbuilding genoemd. Hoe minder broken links naar jouw domein, hoe beter Google je waardeert en hoe hoger je uiteindelijk kunt ranken in de zoekresultaten.

Bovenaan In Google Wij Geven 10 Tips - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Allereerst: wat zijn backlinks en waarom zijn ze zo belangrijk? Eerst even terug naar de basis. Backlinks zijn links van andere sites naar de uwe. Google gebruikt de deze links om te bepalen hoe uw website in de markt ligt. De zoekmachine probeert om het publiek een zo goed mogelijke gebruikservaring te bieden.

Voor Het Aanbod Outdoor Fitness En Sportcontainers - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-NiklaasOutdoor Fitness Zone: Speeltuin Voor Volwassenen - Het Atelier: Premium Fitness Club in Sint-Niklaas


Daarom beloont de zoekmachine sites die veel relevante inkomende links hebben met een hoge positie in de zoekresultaten. Een goed linkprofiel is dus essentieel om te scoren in Google! Heb u geen tijd of zin om door te lezen waarom backlinks kopen een slecht idee is en wilt u direct hulp bij het bouwen aan een sterk linkprofiel en goede backlinks? Vraag een gratis Keyboost-test aan! Linkbuilding: hoe werkte het vroeger en hoe werkt het nu? Vroeger was het inkopen van links een goede manier om dat linkprofiel op te bouwen.

Hoe meer links, hoe beter, was het devies. Tegenwoordig geldt: hoe meer hoe beter, mits de backlinks van relevante websites afkomstig zijn, die bovendien autoriteit hebben in de ogen van Google. Dat betekent allereerst dat een link moet komen van een domein dat te maken heeft met uw markt, product of dienst.

Kwalitatieve Linkbuilding Uitbesteden - Hoe? - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Daarnaast heeft een link van een veel bezochte site meer waarde dan die van een website die weinig bezoek krijgt, nieuw is of een slecht linkprofiel heeft. Met andere woorden, een site die zich in de ogen van Google nog niet heeft bewezen en daarom weinig autoriteit heeft. Hoe meer autoriteit een site heeft in de ogen van Google, hoe meer de link gewaardeerd wordt.

Tegenwoordig dienen een aantal inkomende links het zoekwoord te bevatten waarop u gevonden wilt worden, of eraan verwante zoekwoorden, volgens een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel. Daardoor vertelt u Google dat de link past binnen de content van de site. Link en content gaan immers over hetzelfde onderwerp. Het moge duidelijk zijn: backlinks aanschaffen is niet meer van deze tijd.

Als u hierover twijfelt, hanteer dan de volgende criteria om te bepalen of een inkomende link van slechte kwaliteit is. Een backlink is van slechte kwaliteit: Als u ze niet snel kunt laten aanpassen omdat u of uw linkbuildingbureau niet rechtstreeks contact heeft met de betreffende sites; Als u ze tegen een laag bedrag in grote hoeveelheden kunt aanschaffen; Als ze afkomstig zijn uit landen die u met uw website helemaal niet bedient; Als de websites uit een heel andere markt komen dan die waarin u opereert.

Hoger In Google Komen? Concrete Tips In [2022] - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Bovendien, wanneer er wordt vermoed dat uw site niet zuiver op de graat is, dan zal Google u eerst een waarschuwing geven. Dat doet de zoekmachine door via Google Webmaster te vragen om die links te ‘disavowen’. Af te wijzen dus. Daarna kan u uw website opnieuw ter evaluatie indienen.

U zult dus niet van de een op de andere dag onvindbaar zijn in Google. En dat is maar goed ook. Als Google elke kwalitatief slechte inkomende link zou afstraffen, dan zouden concurrenten elkaar goed kunnen dwarszitten door links van verdachte websites naar die van hun ‘tegenstanders’ te plaatsen! Geen inkomende links kopen dus.

Weliswaar zijn links vanaf Facebook, Twitter of Linked, In van minder waarde voor Google dan links vanaf andere websites. Maar het belang van social media is ook bij Google duidelijk en de zoekmachine besteedt dan ook steeds meer aandacht aan sociale backlinks. Een derde manier om backlinks te krijgen, is door te zoeken naar relevante websites.

Linkbuilding - Verbeter De Autoriteit Van Jouw Site - Linkbuilding Specialist RankingBooster.be

Vraag hen om een link naar uw content te maken. U kunt u ook aanmelden bij startpagina’s. Let wel, de impact van startpagina’s wordt steeds kleiner. Maar aangezien het aanmelden bij dit soort websites niet veel tijd kost, kan u het in overweging nemen. Een andere optie is om uw aan te melden bij internet directories, zoals .